ALGUNES  IDEES PER GENERAR CALMA I BENESTAR EN NOSALTRES I ELS QUE ENS ENVOLTEN (PART I)

 Us proposo idees vàries, que separaré en dos posts, per poder generar la calma i el benestar per a nosaltres i també per als que ens envolten. I també influïm en l’entorn, podem omplir de benestar i energia positiva les nostres llars. 

 
 
Val a dir que totes aquestes idees també les podem practicar, i hauríem, en moments de normalitat. Ara és un bon moment per agafar l’hàbit, quedar-nos amb la tècnica que més ens agrada, i deixar-nos anar en el benestar.
VISUALITZACIONS
 
La visualització té moltes utilitats. Aquí només exposo la visualització que purament i simple ens fa sentir sensacions agradables.
 
Per fer una visualització, només ens cal adoptar una postura còmoda, estar en un espai on hi hagi silenci, i situar-nos imaginàriament, visualitzar-nos, en una situació agradable per nosaltres, un espai concret on hem tingut bones experiències, una persona que ens calma i ens dona seguretat, una mascota (grans donadors de calma i serenitat), un lloc a la natura, un passeig… Podem imaginar el nostre cos sa, els nostres anticossos com a guerrers fidels que ens cuiden i eliminen els agents tòxics … Podem imaginar situacions, emocions i sensacions. Podem visualitzar que ens sentim agraïts, per exemple. Procura imaginar tots els detalls possibles quan fas pràctica.
 
No només és important imaginar, sinó projectar-nos en allò que imaginem, anar a aquella situació, fins que notem que l’estem sentint. Us asseguro que ens n’adonem perquè sentir benestar a tot el nostre cos.
 
Evocar sensacions agradables fa que el nostre cervell reaccioni segregant hormones del benestar i augmentant les nostres defenses.
 
RESPIRACIÓ CONSCIENT
 
És sabut que la respiració conscient té molts beneficis per al nostre organisme, ment i cos (sistema respiratori, sistema cardiovascular, sistema nerviós…).
 
Hi ha moltíssimes tècniques, moltes. Hi ha molta bibliografia i informació a la web. Algunes pràctiques ens calmen, d’altres ens activen, d’altres que ens fan sentir escalfor al cos… Llibres i llibres, documents, grans mestres…
 
Jo us proposo una respiració conscient, senzilla. Lenta. La respiració lenta és la que ens porta a la calma.
 
Tant senzill com inspirar contant fins a 6, retenir la respiració contant fins a 3, expirar contant fins a 9, i retenir contant fins a 3. Observeu que l’expiració és més lenta. Mentre respires, col·loca tota la teva atenció en com entre i surt l’aire dels teus pulmons. Durant tota la pràctica, visualitzes el recorregut que segueix l’aire quan entre i surt dels teus pulmons.
És important fer una respiració abdominal. És la que veiem en els nadons quan dormen panxa cap amunt. Quan inspirem, omplen d’aire tot el seu abdomen. Quan expiren, expulsen tot l’aire i la panxa torna al seu estat natural.
 
Una altra forma de practicar la respiració conscient és, fent una respiració pausada i abdominal, i al mateix temps repetir unes paraules quan inhalem com ara “inhalo i sé que estic respirant”, i el mateix amb l’expiració, “expiro, el meu cos està bé”. Practicar durant uns minuts, en silenci i atents únicament a la nostra respiració.