ALGUNES IDEES PER GENERAR CALMA I BENESTAR EN NOSALTRES I ELS QUE ENS ENVOLTEN (PART II)

CONTINUO… ALTRES ESTRATÈGIES

Pots meditar. Hi ha un munt de meditacions (també visualitzacions) guiades disponibles a la xarxa. Probablement, n’has rebut alguna aquests dies. Anima’t, busca un espai còmode i en silenci, i practica-la.
Pots cantar. És igual si et sembla que no ha fas bé. Canta i posa-hi energia. Veuràs com acabes somrient i satisfet o satisfeta.

Pots riure, riu tant com puguis. Proposa’t somriure.

Pots ballar, moure el teu cos, jugar a deixar-te portar per el moviment i un so. Pots fer estiraments,  pots fer petits moviments amb les articulacions de manera que no quedin adormides…

Pots elaborar una llista de música que et fa sentir alegre i dinàmic, vaja que et dona “bon rollo”, que dic sempre. Escolta-la al llarg del dia.

Pots practicar aficions que has abandonat per manca de temps. Qualsevol, la que sigui. Des de la jardineria si tenim plantes (una amiga ha dedicat molta estona aquests dies a arreglar les plantes de la seva terrassa), fins a dibuixar, fer escultures encara que sigui en plastilina si en tens, tornar a fer labors, cuinar… Penja els dibuixos que has fet o fan els teus fills si en tens a un lloc visible. Pots tocar terra si en tens per casa, la natura és via directa al benestar. 
Pots omplir casa teva d’una olor que t’agradi, que et porti bons records, que et connecta a bones sensacions. Pots posar unes gotes d’oli essencial, perfum…en un mocador i vas olorant al llarg del dia. Pots posar una barra d’incens. Pots fer un postre, o un plat, al forn o als fogons, de manera que sents aquella olor que et recorda quelcom agradable i bo per tu.

Pots escriure contes, històries agradables, poesia… Pots compartir el que has escrit amb la nostra gent. Pots explicar els teus contes als teus fills, a la parella…

Pots envoltar-te de fotografies de moments especials, de persones que són importants per tu i et donen força. 

Pots jugar (els adults no ho solem fer massa) amb els infants, amb la parella, amb els fills, amb qui sigui que convisqui amb nosaltres. Si vius sol o sola, pots utilitzar les xarxes per connectar amb amics, companys de feina, veïns… i jugar amb ells.

Pots aprofitar classes guiades a través de videoconferència. La teva professora de ioga potser les fa per aquesta via, o aquell curs que estàs fent i tant t’agrada. Pregunta si hi ha aquesta possibilitat. Aprofita les videconferències per VEURE’T amb els amics, companys de feina… Hi ha moltes opcions per fer trobades, escoltar, xerrar, i també riure una estona.

Pots prendre una bona infusió, amb calma. Pots assaborir el menjar, mastegar conscient, menjar lentament.

Pots connectar amb l’agraïment. És de les sensacions que més calma i benefici ens aporta. Atura’t i pregunta’t a què pots estar agraït o agraïda. A una persona, a un familiar, a un grup, a una afició de les que hem parlat més amunt, a la vida, al que t’ha donat, a les experiències que has viscut, al que n’has après. I més coses que se’t poden acudir.

Sobretot, i molt important, pots descansar. Pots donar-te permís per no fer res. Per badar. Per relaxar cos i ment. Per llevar-te un xic més tard. Per dormir les hores que necessites.

Em deixo moltes i més opcions per calmar-nos. En soc conscient. Si alguna d’aquestes idees t’agrada especialment, practica-la al llarg del dia. Respira, olora, observa, escolta, toca, assaboreix de forma continuada, al llarg del dia. I sobretot, pren consciència del benestar que t’aporta, nota’l, sent-lo en el cos.
Fins la propera!