
En què et puc ser útil
L’ésser humà està preparat per conviure amb les pèrdues. Des que naixem, comencem a perdre.
El procés que vivim després d’una pèrdua (sigui una mort, una separació, una pèrdua de feina o d’una amistat, una pèrdua material…) és anomenat procés de dol. És un procés natural i adaptatiu. L’hem de viure.
Al mateix temps, la forma d’entendre la vida i la mort en el món occidental no ens ajuda, ans el contrari, ens impedeix fer aquest camí i viure’l amb naturalitat. S’han perdut rituals que permetien rebre el suport de la comunitat, per exemple. Avui, la consigna és fer-ne via, sortir aviat del dolor, i silenciar i no mostrar les emocions generades per la pèrdua.
La majoria de persones fem dols que anomenem normals. Tot i així, pel que hem esmentat abans, sovint podem necessitar un espai per compartir i elaborar el significat de la nostra pèrdua. En aquest cas, el que et puc oferir, és acompanyar-te en el teu procés.
En ocasions, i per molts motius, el procés de dol es pot perllongar en excés en el temps. El procés es torna més intens del compte i s’allarga. S’encalla en alguna de les tasques del dol, no avancem i apareixen símptomes clínics que posen en perill la nostra estabilitat física i emocional. En aquestes circumstàncies, cal demanar ajuda per evitar que el quadre clínic evolucioni i sobretot, per desencallar el procés de dol i tornar a connectar amb el benestar i la vida.
Et puc acompanyar en el dol normal, i et puc ajudar en el cas que detectem que el dol és perllongat.
La vida és dinàmica i, tot sovint, obliga a revisar-nos. Vivim experiències que fan trontollar les nostres bases i els nostres valors. És el moment d’aturar-nos i revisar, per poder continuar vivint.
D’altres vegades, es desperta la nostra curiositat i necessitem indagar en nosaltres i evolucionar.
En ambdós “moments” puc estar amb tu.
Trastorns d’ansietat (crisis de pànic, fòbies, ansietat generalitzada…), trastorn obsessiu compulsiu-TOC, trastorns afectius (depressió, melancolia…), trastorns adaptatius, trastorns de personalitat, insomni, estrès, trastorns alimentaris, autoestima, comunicació…
Mètodes i enfocs

En el Mètode Aleceia posa èmfasi en dos aspectes fonamentals per dur a terme el procés de psicoteràpia en la persona.

Brainspotting és una eina potent i molt valuosa de neuroprocessament. Permet accedir, a través del camp visual, a traumes viscuts en diferents etapes del desenvolupament, que han quedat fixats i atrapats, i que han determinat el sentit del Jo en la persona. És un mètode relacional, i a la vegada, creu fermament en la capacitat d’autocuració del cervell. En paraules…

Mindfulness significa consciència plena. És l’energia d’estar conscient en el present. Utilitzo el mindfulness enfocat com una via d’accés a l’experiència sentida de la persona. Enfocant l’atenció on el nostre cos ens envia, instem a que la informació subcortical emergeixi, i la convidem a mostrar-se, l’observem sense judici, i la integrem a l’avui. Al mateix temps, el mindfulness és una…

Més enllà del nostre Jo com a suma de totes aquestes parts (Jo relacional), hi ha el nostre Jo Essencial, el Self, el Jo autèntic, allò que som fins i tot abans que ens posin un nom. En entrar en relació amb l’exterior (inicialment, els nostres pares o cuidadors), anem gestant diferents parts, sempre orientades a garantir la nostra supervivència, sempre…

El Biofeedback és una tècnica, a partir de la qual, usant uns sensors, podem observar i ser conscients en temps real, de paràmetres fisiològics que descriuen el funcionament del nostre cos. Gràcies a aquesta observació directa i conscient, la persona aprèn a associar els seus estats emocionals als seus estats fisiològics i, en conseqüència, a gestionar-los.