Angèlica Giralt Taberner

“I fins avui, continuo en el camí d’acompanyar i al mateix temps, d’aprendre a ser, profundament agraïda als qui m’han ensenyat i guiat.”

La meva trajectòria vital ha estat sempre vinculada a la ciutat de Girona. Part dels meus estudis els vaig fer a la Facultat de Psicologia de Girona, en aquells moments vinculada a la UAB. Em vaig llicenciar en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, el 1994.

Al llarg dels anys posteriors al 2000, obtinc el títol de Psicòloga Especialista en Psicologia Clínica (2009), l’acreditació de psicòloga especialista en Psicoteràpia (2010) i el reconeixement europeu Europsy (2012).

En acabar la llicenciatura, vaig fer el postgrau en  “Teràpia Cognitivo-Social”, de dos anys de durada i dirigit per Manel Villegas i Guillem Feixas, a la Universitat de Barcelona. Allà hi vaig trobar grans persones i grans psicòlegs que ens convidaven a explorar i a navegar pel món en el qual havia decidit enfocar el meu recorregut.

D’una forma casual, el 1996 em van proposar unir-me a l’equip de psicòlegs de l’AECC-Catalunya contra el Càncer. M’hi vaig quedar dotze anys. Hi vaig aprendre molt. Sobretot, me’n vaig endur un gran tresor personal de la seva gent i dels seus usuaris. El 1996 també va ser l’any que vaig cursar un postgrau en “Tècniques d’avaluació i estratègies d’interenció en Psicologia de la Salut” a la Universitat de Girona.  Més coneixement, més eines, més experiències.

L’ any 2000 vaig conèixer a l’Alba Payàs, terapeuta experta en dol, i en aquells moments, fundadora del Servei de Dol de Girona. Vaig formar-me amb ella al llarg d’uns quants anys, des del model de la Psicoteràpia Integrativa Relacional enfocat en els processos de pèrdua, i vaig tenir el privilegi de col·laborar com a terapeuta al Servei de Dol durant més d’un any.

Conèixer-la va significar un abans i un després en la meva comprensió de la psicoteràpia. En aquells moments, vaig conèixer la Carmen Cuenca, gran persona i gran professional. Ella també seria una peça clau en el meu camí.

L’any 2001 vaig iniciar la pràctica de la psicologia privada, combinant-la amb la feina a Catalunya contra el Càncer. Fins que el 2008 em vaig disposar a construir una nova etapa del trajecte, treballar per compte propi, engrescada i il·lusionada.

Mentrestant, els seminaris del Dr. Richard Erskine, fundador de la Psicoteràpia Integrativa Relacional, en la dècada del 2000 em van obrir al descobriment de la relació com a peça fonamental en la sanació de les persones.

I des d’allà, una nova estació del trajecte. Vaig tenir el plaer de conèixer en Mario Salvador, psicòleg i psicoterapeuta. M’he format amb en Mario i la Carmen durant molts anys. La Psicoteràpia d’Integració i Reprocessament del Trauma sumada al Mètode Aleceia, que ells han creat i fundat, i el Brainspotting, són fonts d’inspiració en el meu treball i alhora, en la meva persona.

En l’àmbit personal, he caminat també pel corriol de l’autoconeixement i l’autosanació. Durant tots aquests anys, i en el moment present, he estat i estic acompanyada per grans terapeutes i guies i grans persones, en el descobriment de les meves ombres, donant-los el lloc que es mereixen en el meu sistema intern.

I fins avui. Mentre se’m doni el privilegi de ser-hi, continuo en el camí d’acompanyar i al mateix temps, d’aprendre a ser, profundament agraïda als qui m’han ensenyat i guiat.

Últimes entrades del Blog